Pientä mökkiremonttia

Pientä mökkiremonttia on TV-ohjelma, jossa kaksi suunnittelijaa antavat mökkiremontista haaveilevalle oman kohennussuunnitelmansa ja remonttiehdotuksensa. Ehdotus pohjautuu mökin omistajan toiveisiin sekä budjettiin. Omistaja valitsee suunnitelmista itselleen mieluisamman. Ohjelmassa seurataan tuon suunnitelman toteutumista. Mökkiomistajilla on ohjelmassa tavoitteena parantaa oman mökkinsä myytävyyttä markkinoilla.Ohjelman juontajana toimii Salatuista Elämistä sekä Pientä pintaremonttia ohjelmista tuttu Aleksi Sariola. Suunnittelijoita ohjelmassa on useita. Jokaisessa jaksossa heistä kaksi kilpailee keskenään siitä, kumman muutossuunnitelma mökille toteutetaan. Remontin toteutuksessa käytetään budjetista riippuen ammattilaisia, mutta näppärimmät omistajat tarttuvat myös itse työvälineisiin.

Mummonmökistä hyvin varusteltuun kakkoskotiin

Ohjelmassa on mökkejä laidasta laitaan. Pienemmistä, vähemmillä mukavuuksilla varustelluista mökeistä isompiin täysin varusteltuihin huviloihin, jotka ovat kuin kakkoskoteja. Tarkoituksena on, että jokainen ohjelma on omalla tavallaan ainutlaatuinen. Toki aina uudet omistajat sekä erilainen ympäristö antava vaihtelevat puitteet ohjelman teolle. Ohjelma pyörii nyt toista kauttaan ja se on saavuttanut suosiota niin mökkiomistajien, kuin niillä vierailevienkin suosion.

Mökkikulttuuri Suomessa

Mökkeily on suurimmalla osalla suomalaisista verissä. Mökkeilykulttuurimme on kuitenkin jo hetken elänyt murrosvaihetta. Kesämökit ovat yhä paremmin varusteltuja, eivätkä ne ole enää pelkästään työleirejä, vaan niillä olemisen halutaan olevan myös rentouttavaa ja nautinnollista. Mökkien sisustamiseen ja viihtyisyyteen panostetaan ihan eri tavalla ja mökkejä muokataan moderniin elämään soveltuvammaksi. Pientä mökkiremonttia vastaa selvästi tähän kysyntään ja toimii hyvänä inspiraation lähteenä niin mökkien omistajille kuin mökistä haaveilevillekin.